lunes, 12 de noviembre de 2012

Natazko madalenak o lo que es lo mismo, magdalenas de nata!!


Betiko errezetatara bueltauta, madalena eder batzukin gatoz gaur. Gure tartatxuak itteko erabiltten dun produktuak erosten dun web orrixan (Maria Lunarillos) aurkittu geben errezeta hau.
De vuelta a las recetas tradicionales, hoy os presentamos una buenísimas magdalenas. La receta es de la web (Maria Lunarillos) donde compramos todo para hacer nuestras tartas.



Berez ez dako ezer espezialik, nata pittin bat gehiketan xako bakarrik, baina ederrak geaketan dia (guk errezeta originalian baino olixo gutxiu erabiltten du):

Osagaiak:
1.- Uruna 175gr
2.- Azukarra125 gr
3.- Girasol olixua 110 gr
4.- 50gr Nata likidua
5.- Royal sobre 1/2
6.- 2-3 Arrautza tamainuan arabera 125gr
7.- Limoi 1en azala raiauta
Egiteko modua, labur-labur:
- Azukarra eta arrautzak batiu barilakin 7 minutu gutxi gora behera, zurixa geratu arte.
- Limoian raiaduria gehittu eta batitten jarraittu 6 minututan.
- Nata eta olixua gehittu eta batiu 3 minutu, dana masa likido bat izan arte.
- Uruna eta royal sobria (aurrez nahastuta euran artian) aurrekuari gehittu eta barilakin batiu, oso oso denpora gutxixian, 30 bat segundu.
- Masiak reposaitten itxi bihar da, 10 bat minutu.
- Labia beroketan jarri 230º.
- Behin reposautakuan, madalenan kapsulak beten hasiko gara 3/4 bakarrik bete, eta laberako gertu dauz. Euran formia gordeteko, kapsula bat baino gehixau jarri bihar da edo flanera batzutan edo sartu labera sartzeko.
- Madalena labera sartukottu, graduak 210ºera bajau eta 18minutukin nahiko izango da.
- Gura izanez gero, azukar pittin bat bota ahal xako gainetik labera sartu aurretik edo txokolate zatitxuak...
No tiene nada especial, solo se le añade un poco de nata pero quedan muy buenas. aunque nosotras hemos utilizado menos aceite que en la receta original pero eso es, a gusto del consumidor:

Ingredientes:
1.- 175gr Harina
2.- 125 gr Azucar
3.- 110 gr Aceite girasol
4.- 50gr Nata liquida
5.- 1/2 Sobre royal
6.- 125gr huervos (2-3 según el tamaño)
7.- Ralladura de un limón
Elaboración:
- Batimos el azúcar y los huevos durante unos 7 minutos con las varillas hasta que se quede una especie de masa blanca.
- Añadimos la ralladura de limón a la mezcla anterior y seguimos batiendo durante 6 minutos más.
- Añadimos la nata y el aceite y seguimos batiendo unos 3 minutos más, hasta que unifiquemos toda la mezcla.
- Añadimos la harina y la levadura (previamente mezclados) a la mezcla anterior y batimos unos 30 segundos, hasta que desaparezca.
- Dejamos reposar unos 10 minutos la masa.
- Ponemos a precalentar el horno a 230º
- Empezamos a rellenar las cápsulas no más del 3/4 de la cápsula. Para mantener la forma de las magdalenas en el horno, o bien utilizamos más de una capsula por magdalena o metemos las cápsulas en una flaneras para meterlas en el horno.
- Metemos las magdalenas en el horno y bajamos la temperatura a 210º.
- En unos 18minutos sera suficiente.


Saiatu itten, ez da bapebe zaila eta oso onak geaketan dia, animau!!! Ta geo probaittera inbitau! 

Os animamos a probar con la receta, no es difícil y quedan muy buenas, animaros, y luego invitarnos a probarlas!!





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