sábado, 15 de septiembre de 2012

Udazken kalorikuak eta txokolatezko koulanta! Otoños caloricos y coulant de chocolate!!


Udazkena allaitera doia...eta horrekin batera gauza dexente: lanera eta eskolara bueltia, haize freskua, hostoz betetako lurrak...baina gauza bat dau bapebe pena barik atzera jareten dana garai honetan: "operacion bikini" dalakua! Egi egixa esan ezkero, Baking offen eztu oso presente euki, aukera gehixau emun du beorren kontra fateko alde baino...baina operacion bikinin aingerutxua beti dau sorbalda gainian uda danian zihar, hontxe arte!

Estamos a la entrada de otoño...y con esto llegan ya la vuelta al cole y al trabajo, el viento fresco, los suelos llenos de hojas..pero hay una cosa que se deja atrás sin ninguna pena cuando ya el verano pasa: la operación biquini! La verdad verdadera es que en Baking off hemos dedo más opciones para hacer la antioperación que la operación en sí...pero, el ángel de la operación biquini siempre está presente en nuestro hombro durante todo el verano, hasta ahora!





Aingerutxo horri sorbaldatik bota eta lasai edozein pekatu gastronomiko itteko, txokolatezko koulanta ekarten du gaur blogera. Errezeta eta guzti, udazken...kalorikua datorrela danok zelebrau deigun!

Para lanzar  a ese ángel de nuestros hombros y no tener que preocuparse por hacer ningún pecado gastronomico, traemos al blog la receta de coulant de chocolate, para que todos celebremos la entrada al otoño...calorico?

2 arrautza / 2 huevos
40gr azukre / 40gr azucar
40gr gurin / 40gr mantequilla
65 gr urtzeko txokolatia / 65gr chocolate para fundir
30 gr irin / 30gr harina
5 gr kakao autza / 5gr cacao en polvo

Azukarra eta arrautzak batera nahastu. Beste edukiontzi baten txokolatia urtu eta behin urtuta, azukar eta arrautzairi gehittu gurinakin batera. Dana ondo nahastuta dauenian irina eta kakaua gehittu eta dana ondo batu arte nahastu.
Gurin eta irinakin untautako moldetara bota eta izozkailura sartu. Behin izoztuta labera sartu zike zuzenian izozkailutik eta 180º, gutxi gora behera 15 minutu euki. Zenbat eta denpora gehixau, barruko txokolatia gutxiu urtuta egongo da. 

Batir el azucar con los huevos. En otro recipiente, fundir el chocolate y añadir después a la mezcla anterior junto con la mantequilla. Cuando todo esté bien integrado, añadirle la harina y el cacao. 
Repartir la mezcla en los moldes previamente untados de mantequilla y harina, y congelar. Una vez congelado, puedes hornearlos, directamente desde el congelador.




Errezeta honekin 4 koulant in ahal zike gehixau o gutxiu gura bozu, biderkatu o zatittu kopuruak proportziñuan.
Laister, oso laister azukar bariko postretxo bat prometitten du.....pittin bat balantzia berdindduta eukitteko!! Bittartian, difrutau!!

Con este receta te saldrán 4 coulants, si quieres puedes multiplicar o dividir las cantidades, siempre manteniendo la proporcion.
En breve, en muy breve, prometemos un postre sin azucar...para compensar un poco!! Mientras tanto, a disfrutar!! 



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